DUYURULAR :
Kategoriler
Biyografi
#
Çevirmen :
Sayfa :
500 
Cilt :
Ciltli 
Boyut :
16,5 X 24 
Son Baskı :
02 Kasım, 2021 
İlk Baskı :
02 Kasım, 2021 
Barkod :
9786254494192 
Kapak Tsr. :
Kapak Türü :
Sert Kapak 
Yayın Dili :
Türkçe 

Caravaggio - Dinsel ve Dünyevi Bir Hayat (Ciltli)


Andrew Graham-Dixon

Ressamın kısa hayatı ibadet ve kavgalar, kardinaller ve fahişeler arasında, kiliselerde ve düellolara sahne olan sokaklarda mekik dokuyarak geçti. Barok resim sanatının ilk ve en önemli temsilcilerinden Caravaggio, resimlerinde çalkantılı hayatının iniş ve çıkışlarının izlerini, dikkatli bakan gözlerin sezebileceği incelikle yansıttı.

“Caravaggio nadiren bu muhteşem biyografideki kadar derinlikli görülmüştür. Andrew Graham-Dixon, Caravaggio’nun resimlerini, çağdaşlarının duygu ve düşünceleri üzerinden okuyor. Böylelikle resimlerini daha önce olmadığı kadar kesin ve yoğun bir şekilde görüp hissedebiliyoruz.”
–Neil MacGregor, British Museum Müdürü

“Caravaggio, görme sanatı üzerine heyecan verici bir ders, Caravaggio’nun bazen şiddetli ama her zaman inançlı dünyasının gölgelerinin duyusal bir keşfi, oldukça tatmin edici biten bir polisiye hikâyesi. Andrew Graham-Dixon’ın bir resmi okuyucuya yazıyla gösterebilmesi ender ve değerli bir yetenek. Aşırı yoğun bir haz alarak daimi bir keyif yaşadım. Her kelimesine güvendim ve son sayfayı çevirdiğime çok üzüldüm.”
–Peter Carey


SATIN AL
Bültenimize üye olun; kitap haberlerini, imza günlerini ve özel indirimleri kaçırmayın!