DUYURULAR :
Kategoriler
Bilim
#
Çevirmen :
Sayfa :
740 
Cilt :
Ciltsiz 
Boyut :
14 X 21 
Son Baskı :
15 Ocak, 2024 
İlk Baskı :
01 Haziran, 2021 
Barkod :
9786254493256 
Kapak Tsr. :
Kapak Türü :
Karton 
Yayın Dili :
Türkçe 

Zihnin Arkeolojisi
İnsan Duygularının Nöroevrimsel Kökeni

Jaak Panksepp , Lucy Biven

Bizi mutlu eden nedir? Niçin üzülürüz? Kıskançlığımız, öfkemiz ya da sevgimizin kaynağı nedir? Akraba hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar afektif nörobilimin gelişiminde hayati öneme sahip olsa da
Jaak Panksepp çalışmasına temelde insan duyguları ve duyguların, özellikle de klinik bozukluklardaki rahatsızlıklarına eğilerek başlamış, daha sonra uygun hayvan modelleri olmaksızın derin bir nörobilimsel anlayışın geliştirilemeyeceğini fark etmiştir. Panksepp memeli beyinlerinin eski subkortikal bölgelerinde en az yedi temel afektif sistem olduğunu söyler: Arayış (Beklenti), Korku (Kaygı), Öfke (Kızgınlık), Arzu (Cinsel Heyecan), Bakım (Besleme), Panik/Yas (Üzüntü) ve Oyun (Sosyal Neşe). Bu kitap, beynin daha yüksek düzeydeki süreçlerini anlamamızın temelini oluşturan yedi birincil süreci inceliyor ve yaşamak için evrimsel araçlar olarak miras aldığımız temel duygusal hisleri güvenilir bir şekilde anlayamadan, güvenilir bir zihin kuramı geliştiremeyeceğimizi vurguluyor.  

“Zihnin Arkeolojisi, hayvan zihni ile insan zihni arasındaki sürekliliği büyük bir başarıyla ortaya koyuyor. Her alan için vazgeçilmez bir eser.” 
–Antonio Damasio

“Temelleri sarsıcı, olağanüstü bir çalışma. Yazarlar, beynin evrimini anlamanın onun gizemlerini çözmek için olmazsa olmaz bir koşul olduğunu kanıtlıyorlar.”
–Patricia Smith Churchland


SATIN AL
Bültenimize üye olun; kitap haberlerini, imza günlerini ve özel indirimleri kaçırmayın!