DUYURULAR :
Kategoriler
Fizik
#
Çevirmen :
Sayfa :
1660 
Cilt :
Ciltsiz 
Boyut :
21 X 30 
Son Baskı :
02 Aralık, 2020 
İlk Baskı :
02 Aralık, 2020 
Barkod :
1486137100082 
Kapak Türü :
Karton 
Yayın Dili :
Türkçe 

Feynman Fizik Dersleri (4 Kitap Takım)


Richard P. Feynman , Matthew Sands , Robert Leighton

Bu üç cilt Feynman’ın 1961-64 yılları arasında, California Teknoloji Enstitüsünde (Caltech), bütün birinci ve ikinci sınıf öğrencilerinin aldıkları fizik derslerinin tarihsel bir kaydıdır.

Derslerin 1. cildi, 1961-62 akademik yılında California Teknoloji Enstitüsünde (Caltech) Prof. R.P. Feynman tarafından giriş fiziği dersi olarak verilmiş olan bir konferanslar dizisine dayanmaktadır; tüm Caltech birinci ve ikinci sınıf öğrencilerinin aldığı fizik dersinin ilk yılını kapsamaktadır; ikinci yılı kapsayan benzer bir dizi de 1962-63’te bunun peşinden gelmiştir. Kitap, alışıldık fiziğe giriş konularının dışında bir seyir izler. Kuantum fiziğine giriş niteliği de taşıyan bu kitap, Feynman’ın dehasını ve en zor konuları basite indirme becerisini yansıtmaktadır.

İkinci cildin dersleri elektrik ve manyetizmanın fiziğinin eksiksiz bir şekilde işlenmesine ayrılmıştır. İlk olarak öğrencilere Franklin’in el yordamı keşiflerinden başlayıp, Maxwell’in büyük birleştirmesinden geçip, malzemenin özelliklerine dair Lorentz elektron kuramına ve elektromanyetik öz enerjinin çözülememiş ikilemlerine kadar eksiksiz bir şekilde aktarmak hedeflenmiştir. İkinci olarak da, vektör analizinin ana hatlarını sunarak öğrencilerin alan kuramlarının matematiğine sağlam bir giriş yapması amaçlanmıştır. Matematiksel yöntemlerin genel yararlılığını vurgulamak için, bazen fiziğin başka kısımlarından ilgili bölümler incelenmiştir.

Bu ders dizisinin 3. cildi, kuantum mekaniğinin en basit ve en genel olan temel görünümlerini aydınlatmaya çalışmaktadır. İlk dersler olasılık genliği fikrine, genliğin girişimine, bir durumun soyut kavramına, düzeylerin üst üste binme ve ayrışmasına kafa tutmaktadır. Belirli enerji düzeylerine sahip durumların zaman bağımlılığına daha sonra değinilmiştir ve bu fikirler ilk kez iki-durumlu sistemlere uygulanmıştır. Ders sonra daha karmaşık sistemlerin ele alınmasıyla devam etmekte ve bir kristal içindeki elektronların ilerlemesi ile açısal momentumun kuantum mekaniğinin daha tam bir şeması için bir tartışma zemini hazırlamaktadır. Kuantum mekaniğine giriş Schrödinger dalga fonksiyonunun, diferansiyel denklemi ve hidrojen atomu için bir çözümün tartışmasıyla birlikte sona erer.

Fizik Dersleri’nin Alıştırmalar kitabı ise bu 3 cildin toplam 85 bölümünü içeren çözümlü sorulardan oluşmaktadır. Feynman’ın mekanik, ısı, ışınım, elektromanyetizma ve kuantum mekaniği konularında en özgün ve düşündürücü sorularının toplandığı bu cilt, önceki kitapların tamamlayıcısıdır.

 


SATIN AL
Bültenimize üye olun; kitap haberlerini, imza günlerini ve özel indirimleri kaçırmayın!