DUYURULAR :
Kategoriler
Siyaset
#
Sayfa :
434 
Cilt :
Ciltsiz 
Boyut :
13,5 X 19,5 
Son Baskı :
11 Ekim, 2004 
İlk Baskı :
11 Ekim, 2004 
Barkod :
9789752975064 
Kapak Türü :
Karton 
Yayın Dili :
Türkçe 

Derviş ve Komutan
Özgürlük - Güvenlik Sarkacındaki Türkiye'nin Kimlik Sorunsalı

Mim Kemal Öke

Bu kitap, Soğuk Savaş sonrasında Türkiye'de etnisite/dinsellik ile ordu arasında yaşanan gerilimlerin nasıl demokrasiyi ve dış politikayı dışladığının, tıkanmışlığa ve kısmen de tutsaklığa sürüklediğinin öyküsünü anlatmaktadır.

Araştırma, Türkiye'deki "kimlikler sorunu" kadar, onun ötesinde Türkiye'nin kendi kimliğinin sorunsalını siyaset biliminin postmodern açılımları doğrultusunda irdelemektedir. Kendini arayan bir ülkenin serüveni, o ülkeyi seven aydın ve dürüst bir bilim adamının kaleminden, çağdaş çözüm yolları ve ileriye yönelik öngörüleriyle ilk kez bu kapsamda işlenmektedir.

Mim Kemâl Öke, Türk millî kimliğini en kestirme yoldan tanımlayan "alperen" sözünde içkin "alp"likle (Komutan), "eren"lik (Derviş) arasındaki fay hattı kırılmalarının çoğulcu demokrasi içinde Türkiye'de nasıl giderilebileceğinin tasası ve gayretiyle kaleme aldığı bu çalışmasında kendi kimlik haritasının oluşum ve yansımalarını bilimsel denemenin kimyasına sızmış otobiyografik yüzleşme olarak okuyucuyla paylaşıyor.


SATIN AL
Bültenimize üye olun; kitap haberlerini, imza günlerini ve özel indirimleri kaçırmayın!