DUYURULAR :
Kategoriler
Siyaset
#
Sayfa :
200 
Cilt :
Ciltsiz 
Boyut :
13,5 X 19,5 
Son Baskı :
01 Mayıs, 2007 
İlk Baskı :
01 Mayıs, 2007 
Barkod :
9789752978447 
Kapak Türü :
Karton 
Yayın Dili :
Türkçe 

Savaş Aldatmaları


Mesut Günsev

Günümüzden 2500 yıl önce yaşamış bir komutan ve savaş sanatının en kıdemli ustası Çinli General Sun Tzu Savaş Sanatı adlı eserinde, "Tüm savaş uygulamaları aldatmaya ve yanıltmaya dayanır," der.

Gerçekten de dokuz savaş prensibinden biri, belki de en önemlisi olan 'baskın', düşmana ummadığı bir zaman, yer ve usulde darbe indirmekle sağlanır. Baskını başarılı kılan en önemli öğe de aldatmadır. Ancak eski deyişle 'hile' olan aldatmanın her uygulamada başarılı sonuç verebileceğini söylemek mümkün değildir. Her tatbikat, cereyan ettiği genel ve özel koşullar içinde değerlendirilmelidir.

Bir lider ya da komutanın uzak görüşlülük ve aldatma yetenekleri arasında bir tercih yapmak gerekirse, Clausewitz'in şu sözlerini hatırlamak yerinde olacaktır: "Bir komutan için yanılmaz ve içgüdüsel bir duyuş ve görüş gücü, kurnazlığa oranla daha lüzumlu ve yararlı niteliktir."

Elinizdeki derleme de 20. yüzyılın başından günümüze kadar belgelere yansımış savaş hilelerini kapsayan ve ilgi çekici örnekleri içeren bir çalışma olup uygulanan stratejik, taktik ve elektronik aldatmalardan seçilmiş örnekleri sunmaktadır.


SATIN AL
Bültenimize üye olun; kitap haberlerini, imza günlerini ve özel indirimleri kaçırmayın!