DUYURULAR :
Kategoriler
Siyaset
#
Sayfa :
354 
Cilt :
Ciltsiz 
Boyut :
13,5 X 19,5 
Son Baskı :
12 Nisan, 2010 
İlk Baskı :
01 Nisan, 2010 
Barkod :
9786051062167 
Kapak Türü :
Karton 
Yayın Dili :
Türkçe 

Tarihe Düşülen Notlar
17 Aralık AB Zirvesinin Perde Arkası

Yalçın Akdoğan

"17 Aralık 2004 AB Zirvesi, Türkiye'nin üyelik müzakerelerine başlaması yönünde kararın verildiği tarihi bir zirve olmuştur. Bu toplantıda yaşananların önemli satır başlarını, Başbakanlık Başmüşaviri Yalçın Akdoğan'ın hazırladığı Tarihe Düşülen Notlar kitabında okuyabileceksiniz. Zirvenin arka planına ışık tutan bu çalışmanın diplomatik hafızamıza yapacağı olumlu katkılarla hayırlı sonuçlara vesile olmasını diliyorum."

Recep Tayyip Erdoğan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mart 2003 tarihinde 59. Cumhuriyet Hükümeti'ni kurarak Türkiye'de Başbakanlık makamına gelen 25. kişi oldu.
Erdoğan'ın Başbakan olarak ortaya koyduğu performansı, temel siyasi görüşleri, günlük yaşamı, icraatları mutlaka detaylı olarak değerlendirilecek, bu konularla ilgili birçok kitap yazılacaktır. Ancak sadece Erdoğan'ın değil, Türkiye Cumhuriyeti'nin de tarihinde en önemli aşamalardan birisi 17 Aralık Avrupa Birliği Zirvesi'dir.

Erdoğan'ın zirvedeki performansı, tutum ve çıkışları, bugüne kadar çok konuşuldu. Peki 17 Aralık'a giden yolda son aylar nasıl geçti? Erdoğan 17 Aralık'a nasıl hazırlandı, nasıl bir politika izledi, kimlerle görüştü, neler konuştu?
Bunlar gibi birçok ayrıntı, hem Türkiye'nin siyasi tarihi, hem de Erdoğan'ın yakın geçmişi açısından önemlidir.

Bu kitap, bir başbakanın üç ayına ışık tutmayı amaçlıyor; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Aralık zirvesine giden günlerde neler yaşadığına, nasıl bir söylem ortaya koyduğuna değiniyor.

Bu dönemde yaşananların kayda geçirilmesi, yarın bugünleri yorumlamak isteyenler için aydınlatıcı olacaktır. 


SATIN AL
Bültenimize üye olun; kitap haberlerini, imza günlerini ve özel indirimleri kaçırmayın!