DUYURULAR :
Kategoriler
Güncel
#
Sayfa :
510 
Cilt :
Ciltsiz 
Boyut :
13,5 X 19,5 
Son Baskı :
24 Kasım, 2014 
İlk Baskı :
27 Temmuz, 2010 
Barkod :
9786051062402 
Kapak Türü :
Karton 
Yayın Dili :
Türkçe 

Türkçe Konuşmanın Püf Noktaları
2014 Dil Derneği Konuşma Ödülü - Herkes daha güzel ve etkili konuşabilir!

Rüştü Erata

"Edebiyat, Eğitim ve iletişim fakültelerinde öğretim üyelerinin bu kitabı öğrencilere önermeleri gençlerin daha temiz Türkçe konuşup yazmalarına yardımcı olacaktır. Ben de radyo ve televizyon sunucularına, tiyatro oyuncularına, yazı işleri sekreterlerine ve editörlere içtenlikle öneririm."
Hıfzı Topuz / Gazeteci - İletişimci - Yazar
"Türkçe Konuşmanın Püf Noktalan anadilini doğru, güzel konuşmak isteyen herkes için bir elkitabıdır; özellikle de sunucular, spikerler, seslendirmeciler, haberciler, öğretmenler, öğrenciler için..."
Emin Özdemir / Dilci - Yazar
"Dilin çeşitli halleri, Rüştü'nün her kitabında bir başka yanıyla yeniden yer buluyor. Günümüzde, idealini 'çocukluktan beri haber spikeri olmak1 diye özetleyen gençler için gerekli her şeyi aynı kitapta görebilmek bulunmaz bir kolaylık."
Jülide Gülizar / TRT Spikeri
"Türkçenin kötü kullanılmasına yol açan en büyük etken, "medya". Kötü kullandığı yetmiyormuş gibi, hızla yaygınlaştırıyor yanlış kullanımları. Bu kez "medya", içinden bir kalem tarafından eleştiriliyor. Yüzünü TV ekranlarından gayet iyi bildiğimiz Rüştü Erata, yanlışları görmemiz için çırpınıyor. Görmemiz, bilmemiz ve aynı yanlışlara düşmememiz için."
Feyza Hepçilingirler / Dilci - Yazar - Eğitmen
"Rüştü Erata, güzel Türkçemizin hızla yozlaş(tırıl)ması konusuna dikkat çekiyor,
sorunları saptayarak onların kaynaklarına iniyor ve çözümler üretiyor.
Gündelik yaşamımızdan örneklerle zenginleştirilmiş olan bu kitap eğlenceli bir biçemde yazılmış. Kolayca okunması, bu kitabı özellikle okuma alışkanlığı zayıf olanlar için çekici kılıyor. Mutlaka okunması ve okullarda okutulması gerekli olan bir kitap..."
Prof. Dr. Nedret Kuran Burçoğlu / Yeditepe Üniversitesi Çeviribilim Bölüm Başkanı 


SATIN AL
Bültenimize üye olun; kitap haberlerini, imza günlerini ve özel indirimleri kaçırmayın!