DUYURULAR :
Kategoriler
Tiyatro
#
Çevirmen :
Sayfa :
335 
Cilt :
Ciltsiz 
Boyut :
13,5 X 21 
Son Baskı :
04 Kasım, 2019 
İlk Baskı :
02 Ocak, 2014 
Barkod :
9786051067919 
Kapak Tsr. :
Kapak Türü :
Karton 
Yayın Dili :
Türkçe 
Orijinal Dili :
İngilizce 
Orijinal Adı :
An Actor's Work 

Bir Rol Yaratmak


Konstantin Stanislavski

Yeni ve Eksiksiz Çevirisiyle Stanislavski Üçlemesi Tamamlandı!
Stanislavski’nin oyunculuk üçlemesi –Bir Aktör Hazırlanıyor, Bir Karakter Yaratmak ve Bir Rol Yaratmak– her oyuncunun kütüphanesinin başköşesinde olmalı.
Stanislavski, üçlemenin son kitabı Bir Rol Yaratmak’ta, tiyatroda çığır açan oyunculuk sisteminin tekniklerini uygulamaya döküyor ve prova sürecini inceliyor.
Jean Benedetti, Stanislavski’nin orijinal öğretilerini, paha biçilmez ek materyallerle ve Stanislavski’nin kendi prova notlarıyla zenginleştiriyor. 
Bugüne kadar okuyucular ve öğrenciler eksik, yanıltıcı ve okuması güç versiyonlarla yetinmek zorunda kaldı.  Hatta bazı yanlış çeviriler, sistemin yorumlanması ve öğretilmesinde belirgin çarpıklıklara yol açtı. Sonunda, Stanislavski’nin çalışması canlı, büyüleyici ve eksiksiz bir metin olarak karşınızda. Çeviride, yazarın amaçlarına sadık kalındığı gibi, günümüzün oyuncularının anlayabileceği bir dil kullanılmıştır.
Stanislavski üçlemesinin yeni ve eksiksiz çevirisi, 20. yüzyılın en büyük yenilikçilerinden biri olan Stanislavski’ye bir saygı duruşudur.


SATIN AL
Bültenimize üye olun; kitap haberlerini, imza günlerini ve özel indirimleri kaçırmayın!