DUYURULAR :
Kategoriler
Tarih
#
Çevirmen :
Sayfa :
473 
Cilt :
Ciltsiz 
Boyut :
21 X 13,5 
Son Baskı :
19 Haziran, 2020 
İlk Baskı :
02 Eylül, 2013 
Barkod :
9786051067650 
Kapak Tsr. :
Kapak Türü :
Karton 
Yayın Dili :
Türkçe 
Orijinal Dili :
İngilizce 
Orijinal Adı :
The Climate of Rebellion in the Early Modern Ottoman Empire 

Osmanlı'da İsyan İklimi
Erken Modern Dönemde Celâli İsyanları

Sam White

Osmanlı topraklarında 1591-1595 döneminde yaşanan, son 600 yılın en uzun süreli kuraklığından sonra 1596'da Anadolu'daki yıkıcı Celâli İsyanı patlak verdi. Bu bir tesadüf müydü? Bu kitapta anlatılanlar, "Küçük Buzul Çağı" adı verilen iklim olayının 1600 dolaylarında Osmanlı İmpartorluğu'nu yıkılmanın eşiğine kadar getirmesinin hikâyesidir.

Osmanlı'nın kriz ve dönüşüm evresini küresel çevre tarihi perspektifiyle yeniden değerlendiren Sam White, çoğunlukla tamamen özgün ya da şimdiye kadar göz ardı edilen bulgulara dayanarak Osmanlı tarihyazımında daha önce fazla yer tutmayan çevre etkenlerinin yaşanan dramda başat bir rol oynadığını gözler önüne seriyor. 1590-1610 dönemini kilit dönüm noktası olarak ele alan bu özgün yaklaşımda, Osmanlı İmparatorluğu'nun yaşadığı sıkıntıların yaygın ekolojik baskılardan ve iklim dalgalanmalarından kaynaklanan bir dünya krizinin parçası olduğunu ortaya koyuyor.

"...'Osmanlı İmparatorluğu'nun gerilemesi' ve özellikle 'Celâli İsyanları' olarak bilinen karmaşa dönemi konusuna heyecan yaratan yeni bir yakalaşım getiriyor... Osmanlı ve Ortadoğu tarihi anlayışımızda devrim yaratacak." - Linda T. Darling

"...Osmanlı tarihi üzerine yazılmış bir dünya tarihi bu..." - Virginia H. Aksan


SATIN AL
Bültenimize üye olun; kitap haberlerini, imza günlerini ve özel indirimleri kaçırmayın!