DUYURULAR :
Kategoriler
Bilim
#
Çevirmen :
Sayfa :
280 
Cilt :
Ciltsiz 
Boyut :
13,5 X 19,5 
Son Baskı :
04 Ekim, 2013 
İlk Baskı :
04 Kasım, 2013 
Barkod :
9786051067926 
Kapak Tsr. :
Kapak Türü :
Karton 
Yayın Dili :
Türkçe 
Orijinal Dili :
İngilizce 
Orijinal Adı :
Culture 

Kültür
Önde Gelen Bilim İnsanları Toplum, Sanat, İktidar ve Teknolojiyi Tartışıyor

John Brockman

Uygarlıklar neden yükselir ve düşerler? Sanatın kökeni ve amacı nedir? Teknoloji toplumu nasıl biçimlendirir? Kültür insan evrimini yönlendirdi mi? En İyi Edge Serileri’nden olan Kültür’de bütün bu soruların cevapları araştırılmakta.

Daniel C. Dennett kültürün evrimini, Jared Diamond neden toplumların çöktüğünü ve geleceği kurtarmak için neler yapabileceğimizi, Denis Dutton sanatın kökenini, Jaron Lanier internetin müthiş etkisini, Nicholas Christakis sosyal ağların yapısını, Clay Shirky ve Evgeny Morozov dijital çağın yeni politik gerçeğini, Brian Eno kültürel değerleri, Stewart Brand insan gücünün sorumluluklarını, Douglas Rushkoff gelecek Rönesansı ve W. Daniel Hillis de ‘bilgi ağı’nı anlatıyor.

“Peki, Edge nedir? Her şeyden önce Edge insanlardır. Edge’in her yayın ve etkinliğinin merkezinde olağanüstü insanlar ve fikirler var. Edge günümüzün entelektüel, teknoloji ve bilim çevrelerinin merkezinde yer alan bilim insanları, sanatçılar, felsefeciler, teknoloji uzmanları ve girişimcilerden oluşmakta.” –John Brockman


SATIN AL
Bültenimize üye olun; kitap haberlerini, imza günlerini ve özel indirimleri kaçırmayın!