DUYURULAR :
Kategoriler
İnceleme
#
Sayfa :
146 
Cilt :
Ciltsiz 
Boyut :
13,5 X 19,5 
Son Baskı :
21 Eylül, 2017 
İlk Baskı :
20 Aralık, 2010 
Barkod :
9786051068251 
Kapak Tsr. :
Kapak Türü :
Karton 
Yayın Dili :
Türkçe 

Bir Türk Casusunun Mektupları


Aytunç Altındal

Bu kitapta, okur Bambaşka Bir Dünya ile karşılaşacaktır. Batı'da örgütlü dini, çağlar boyunca Roma Katolik Kilisesi ve onun organları örneğin Engizisyon temsil etmiştir. Batı'da sekülerleşme hareketleri de, bu nedenle örgütlü dinin dogma ve doktrinlerine karşı yürütülen mücadelede ortaya çıkmış ve şekillenerek günümüze kadar ulaşmıştır. Bu sekülerleşme bağ-lamında pek çok yayın yapılmıştır ama bir konu özellikle gözlerden gizlenmiş, bilinsin istenmemiştir.

Kitapta, çağdaş bilimin kurucuları arasında yer alan Isaac Newton'un, Baruch Spinoza'nın, Johannes Keplerin simyayı kimyaya dönüştüren Antoine Lavoisier'in ve diğerlerinin gizli ilimlerle olan doğrudan bağlarını okuyacaksınız. Yakın yıllara kadar sadece üstün fizikçi ve matematikçi olmaktan başka hiçbir yönü bilinmeyen Isaac Newton'un, daha çok Robinson Crusoe'nun yazarı olarak tanınan Daniel Defoe'nun ve diğerlerinin okült ile olan bağlarını tanıdıkça çağdaş bilimin ve örgütlü dine karşı mücadelenin ve seküle rizmin nasıl geliştiğine tanık olacaksınız.

Bir Türk Casusunun Mektupları da işte bu bağlamda çok ama pek çok önemli bir işlev yüklenmiş, Avrupa'da sekülerleşmeye doğrudan ve büyük bir katkı yapmıştır. Umarım çağdaş bilimin ve sekülerizmin bu gizlenmiş yönünü ve gizli örgütlerini ilgi ve keyifle okursunuz.


SATIN AL
Bültenimize üye olun; kitap haberlerini, imza günlerini ve özel indirimleri kaçırmayın!