DUYURULAR :
Kategoriler
Tarih Araştırma
#
Çevirmen :
Sayfa :
326 
Cilt :
Ciltsiz 
Boyut :
13,5 X 21 
Son Baskı :
12 Eylül, 2018 
İlk Baskı :
12 Eylül, 2018 
Barkod :
9786051718064 
Kapak Tsr. :
Kapak Türü :
Karton 
Yayın Dili :
Türkçe 

Milliyetçilik Çağında Kur'an Tercümeleri
Türkiye'de Yazılı Kültür ve Modern İslam

Brett Wilson

Son iki yüzyıl boyunca İslamın temel metni ikili bir devrimden geçti. Yerküredeki Müslüman cemaatler Kur’an’ın basımını ve tercüme edilmesini kabul ederek, elyazması bir metni fiilen her dilde okunabilir bir hale dönüştürdüler.
Osmanlı İmparatorluğu ve Güney Asya’daki yerel dillerde yapılan ŞERH ve çevirilerin tartışmalı basımlarıyla başlayan süreç, Mısır ve Suudi Arabistan gibi Arapça konuşan ülkeler de dahil olmak üzere, İslam dünyasının her bölgesinde yaygın bir şekilde Kur’an’ın çevrilmesi ve basımı çabalarına evrildi. Yirminci yüzyılın şafağında Müslümanların çoğunun Kur’an çevirilerinin imkânsız, izin verilemez, hatta kâfirlik olduğunu addettikleri dikkate alındığında bu çabalar olağanüstüdür. En sonunda Kur’an’ın basılı ve çevrilmiş versiyonları Müslüman cemaatler tarafından yaygın bir biçimde kabul edilmiştir. 
Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye’ye odaklanan ve Rusya, Mısır, Endonezya ve Hindistan’daki tartışmaları da takip eden bu kitap bu devrimin nasıl olduğu sorusunu irdelemektedir.

 


SATIN AL
Bültenimize üye olun; kitap haberlerini, imza günlerini ve özel indirimleri kaçırmayın!