DUYURULAR :
Kategoriler
Tarih
#
Çevirmen :
Sayfa :
376 
Cilt :
Ciltsiz 
Boyut :
13,5 X 21 
Son Baskı :
07 Şubat, 2017 
İlk Baskı :
07 Şubat, 2017 
Barkod :
9786051712673 
Kapak Tsr. :
Kapak Türü :
Karton 
Yayın Dili :
Türkçe 

Osmanlı - Türk Tarihi
1774 - 1923 Batı Etkisi

Roderic H. Davison

Roderic Davison, Batı diplomasisi ve Türk tarihi hakkındaki derin bilgisinden yola çıkarak, büyük güçlerin mücadele ettiği, milliyetçiliğin yükselmeye başladığı, Osmanlı İmparatorluğuna Batılılaşma reformlarının şekil verdiği ve yeni Türkiye Cumhuriyetinin kurulduğu bir dönemi gözler önüne seriyor. 

Kitap Türklerin ilk zamanlarından İmparatorluğun yıkılışına kadar olan süreçte Türk-Osmanlı tarihine genel bir bakışla başlıyor. Devamında 19. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğundaki değişimler, Batı düşüncesi ve kurumlarının imparatorluk üzerindeki etkisi ve İmparatorluğun bazı unsurlarının bu etkiler karşısındaki direnci, Avrupa’nın büyük güçlerinin kimi zaman imparatorluğun iç işlerine müdahale edecek boyuttaki diplomatik baskıları ele alınıyor. Osmanlı İmparatorluğuna telgrafın gelişiyle ilgili makale bize hayatın birçok farklı alanında etkili olacak yüksek Batı teknolojisinin nasıl karşılandığını gösteriyor. 

 “Roderic Davison, kırk yıllık meslek hayatında Osmanlı diplomasisi araştırmalarını yüksek bir standarda kavuşturan duayen bir tarihçidir.” 
–Doç. Dr. Donald Quataert, New York Universitesi


SATIN AL
Bültenimize üye olun; kitap haberlerini, imza günlerini ve özel indirimleri kaçırmayın!