DUYURULAR :
Kategoriler
Bilim
#
Çevirmen :
Sayfa :
540 
Cilt :
Ciltsiz 
Boyut :
13,5 X 19,5 
Son Baskı :
16 Şubat, 2021 
İlk Baskı :
22 Haziran, 2004 
Barkod :
9789752974876 
Kapak Tsr. :
Editör :
Kapak Türü :
Karton 
Yayın Dili :
Türkçe 

Zihin Çerçeveleri
Çoklu Zekâ Kuramı

Howard Gardner

Howard Gardner, Çoklu Zekâ Kuramını savunan en önemli bilim adamıdır. Standart psikometrik araçlarla ölçülebilen tek bir zekâ olduğunu söyleyen  geleneksel kuramı eleştiren Gardner, ilk kez 1983 yılında, her bireyin birbirinden farklı pek çok zekâsının olduğu ve bunların her birinin kendilerine özgü bir biçimde geliştiği ve çalıştığı tezini ortaya atmıştır. Gardner’in araştırmalarına göre insanoğlunun yedi zekâsı vardır. Her insanda bu zekâların tümü bulunur, ancak insanların yetenek ve yaratıcılıkları büyük farklılıklar gösterir. Bir öğrencinin her zekâsının güçlü yanları ve zayıflıkları ayrı ayrı işlenerek daha başarılı olması sağlanabilir. Hem çok etkileyici hem de son derece önemli bir yapıt. 

“Zekânın, bir zekâ testinden elde edilecek tek bir IQ derecesiyle ölçülemeyecek kadar karmaşık olduğunu düşünenler için Gardner’ın kitabı iç rahatlatıcı bir çalışma ve insanoğluna yepyeni bir gözle bakabilmenin kapılarını aralayan bir yapıt.”
–Isaac Asimov

“Gardner’ın nörobilim, farklı zekâ özellikleri gösteren bireyler, gelişim ve sembolik-kültürel yetenekler üzerine yaptığı araştırmalar yalnızca çarpıcı olmakla kalmıyor, okuması çok ilginç bir metin ortaya çıkartıyor.”
–Jerome Bruner, New York Review of Books

“Hem çok etkileyici hem de son derece önemli bir yapıt. Gardner psikometrik teori ve enformasyon işleme süreçleri hakkındaki dar kalıpları kırıyor.”
–Urich Neisser


SATIN AL
Bültenimize üye olun; kitap haberlerini, imza günlerini ve özel indirimleri kaçırmayın!