DUYURULAR :
Kategoriler
İnceleme Araştırma
#
Sayfa :
252 
Cilt :
Ciltsiz 
Boyut :
13,5 X 19,5 
Son Baskı :
15 Kasım, 2016 
İlk Baskı :
28 Ekim, 2004 
Barkod :
9789752975446 
Kapak Tsr. :
Kapak Türü :
Karton 
Yayın Dili :
Türkçe 

Haşhaş ve Emperyalizm


Aytunç Altındal

"'Eroin' ile 'Haşhaş'ın, 'Saldırganlık' ile 'Emperyalizm'in ve 'Sermaye Birikimi' ile de 'Afyon Haşhaşı'nın sıkı bağları vardır. 'Tekelci Kapitalizm'in oluşum evresinde (18.-19. yy) 'Afyon Haşhaşı'ndan sağlanan kazançların -gerçekte vurgunların-çok büyük payı ve katkısı olmuştur." 

"Böyle bir tatlı kazancı hangi 'Tekelci-Kapitalist' yitirmek ya da başkalarına kaptırmak ister. Hiçbiri istemez. İstemedikleri içindir ki, bu konuda kıyasıya bir mücadele sürmektedir. Devletler ve şahıslar baskılara uğramakta, topraklarını ya da siyasal mevkilerini yitirebilmektedir." 

Aytunç Altındal, Haşhaş ve Emperyalizm'de 'Haşhaş'ın 12 Mart, uyuşturucu maddeler ve Emperyalizm karşısındaki konumunu irdeliyor ve 1969-1974 yılları arasında hazırladığı, yine aynı yıllar arasında yayınlanmış inceleme ve makalelerine yer veriyor. Yayınlandıkları günlerde oldukça ilgi çekmiş olan yazıları bir kez daha okurlara sunarken yazar, Batı-Kapitalist uygarlığı karşısında gençlerimizi yeniden uyarıyor. 

"Sadece gençleri değil tüm halkı uyuşukluğa, adamsendeciliğe sevk edebilecek araçlardır 'Uyuşturucular'. Çağımızda uyuşturucuları en çekici şekillerde piyasaya süren def bunların sonuçlarından yakınan da Burjuvazi'dir. Uyuşturucuların sağladığı tatlı kârlardan vazgeçmeyen de Burjuvazi'dir, bunların tahribatından üzüntü duyduğunu söyleyen de Burjuvazi'dir. Türkiye'de dışa-bağımlı tekelleşmenin hız kazandığı şu son yıllarda Burjuvazi tarafından halka sunulan Batı kültürünün bağrında neler taşıdığına ve söz konusu kültüre gözü kapalı öykünmenin nelere mal olacağına azami dikkat gösterilmelidir." 


SATIN AL
Bültenimize üye olun; kitap haberlerini, imza günlerini ve özel indirimleri kaçırmayın!