DUYURULAR :
Kategoriler
Tarih
#
Sayfa :
452 
Cilt :
Ciltsiz 
Boyut :
13,5 X 21 
Son Baskı :
08 Kasım, 2005 
İlk Baskı :
08 Kasım, 2005 
Barkod :
9789752975903 
Kapak Türü :
Karton 
Yayın Dili :
Türkçe 

Tampliye Çövalyeleri
Ortadoğu'da dini inanışlar ve düşünceler

Turgut Derinkök

Tampliye Şövalyeleri Örgütü, XII. Yy. Haçlı Seferleri esnasında Kudüs’te kurulmuştur. Ortaçağ ve Avrupa tarihinin en ilginç ve en gizemli tarikatlarından biridir. Kısa zamanda tüm Avrupa’da ve Ortadoğu’da ekonomik ve siyasi bir güç haline gelmişlerdir.

Tampliyeler tarihin ilk bankerleri olup modern bankacılığın da temelini atmışlardır. Her ne kadar tarihten silinmiş olarak kabul edilmiş olsalar da hâlâ varlıklarından söz edilmektedir. Günümüzde birçok kitap ve makaleye konu oldukları gibi Avrupa ve bilhassa Amerika Birleşik Devletleri’nde, Tampliyeler ismi, açık ve kapalı birçok dernekte yaşatılmakta ve dünya masonlarının öncüleri olarak kabul edilmektedirler. Esasta Hıristiyan dünya düzeni kavramını korumak için kurulmuş bir şövalye örgütü olmalarına rağmen, Ortadoğu’nun ezoterik toplumlarının etkisi altında kalarak kendileri de ezoterik bir yapıya dönüşmüştür.

Haçlıların Ortadoğu’da kurmuş oldukları devletlerin, Müslüman güçler tarafından birer birer yok edilmesinden sonra, Tampliyeler Avrupa’daki itibarlarını kaybetmişlerdi. Tampliye hazinelerinde gözü olan Fransa Kralı Güzel Philip, bu fırsatı kaçırmayarak örgütün sonunu hazırladı. Tampliyeler, kralın ustaca hazırladığı entrikalara kurban edilmiş, Ortaçağ Engizisyon mahkemelerinin elinde telef olmuşlardır. 


SATIN AL
Bültenimize üye olun; kitap haberlerini, imza günlerini ve özel indirimleri kaçırmayın!