DUYURULAR :
Kategoriler
Şiir
#
Sayfa :
159 
Cilt :
Ciltsiz 
Boyut :
13,5 X 19 
Son Baskı :
16 Eylül, 2009 
İlk Baskı :
16 Eylül, 2009 
Barkod :
9786051061313 
Kapak Tsr. :
Editör :
Yayına Hzr. :
Kapak Türü :
Karton 
Yayın Dili :
Türkçe 

Beni de Alın Koynunuza Hatıralar
Toplu Şiirler

Baki Süha Ediboğlu

15 Eylül 1992’de kaybettiğimiz radyo programcısı, gazeteci, şair, besteci, edebiyat ve musiki dünyasının saygın ismi Baki Süha Ediboğlu’nun toplu şiirleri ilk kez okuyucuyla buluşuyor. Kitabın tanıtımının yapıldığı gecede dostları Yaşar Kemal, Zülfü Livaneli, Doğan Hızlan gibi arkadaşları şiirler ve anekdotlarla andılar. Sunuculuğunu Sunay Akın 'ın yaptığı gecede , B.S.Ediboğlu'nun şiirlerinden bir kısmını Kenan Işık okurken, Mustafa Sağyaşar ve saz arkadaşları da bestelenmiş eserlerini icra ettiler..


Ediboğlu’nun kitaba adını veren Beni de Alın Koynunuza Hatıralar güftesi ilk önce tango olarak bestelenir. Sonraları Selahattin Pınar eseri alaturka olarak yeniden besteler ve çok sevdiği bu sözlerin mezar taşına yazılmasını vasiyet eder.


Dönemin sanat adamı, güftecisi ve şairi Baki Süha Ediboğlu’nun gölgede kalmış şiirlerini ve az sayıdaki etkili güftelerini sunuyoruz sizlere…

Baki Süha Ediboğlu bir kuşağın ve entelektüel sofraların sevilen şairi ve sesinin ulaştığı her yerde sanat köprüleri kuran değerli radyo spikerlerindendi. Pek çok insanla dostlukları ve radyo sohbetleri ses getirdi. Yahya Kemal’den Falih Rıfkı Atay’a, Peyami Safa’dan Ahmet Muhip Dranas’a, Faruk Nafiz çamlıbel’e, Orhan Kemal’e Cahit Sıtkı Tarancı’ya…


30’lu yıllarda başlayan yazı ve söz hayatı, 15 Eylül 1972 yılında İstanbul’da vefat edene kadar devam etti. Ve edebi dünyamızdan şiirleri, hikayeleri, güfteleri ve radyo dinletileriyle Baki Süha Ediboğlu geçti.


SATIN AL
Bültenimize üye olun; kitap haberlerini, imza günlerini ve özel indirimleri kaçırmayın!