DUYURULAR :
Kategoriler
Tarih
#
Sayfa :
495 
Cilt :
Ciltsiz 
Boyut :
14 X 21 
Son Baskı :
14 Ocak, 2015 
İlk Baskı :
14 Ocak, 2015 
Barkod :
9786051069258 
Kapak Tsr. :
Kapak Türü :
Karton 
Yayın Dili :
Türkçe 

Dünyayı Yönetmek


Mark Mazower

Küresel işbirliği hikâyesi, insanlığın en kötü sorunlarına çare bulmak için bizi ortak bir amaç bulmaya teşvik eden hayalperestlerin masalıdır. Ancak uluslararası kuruluşlar aynı zamanda kendi çıkarlarını arttıracak güçlerin de araçlarıdır.
Dünyayı Yönetmek, bu kaçınılmaz gerginliğin, fikirler ile iktidar arasındaki dengesiz ve çoğu zaman sürprizlerle dolu, iki yüz yıllık destansı hikâyesini anlatıyor. Mazower 19. yüzyıldaki Napoleon imparatorluğunun enkazından, 20. yüzyılda Milletler Cemiyeti’nin, Birleşmiş Milletler’in doğumuna ve milenyumla birlikte küresel finansın egemenliğine kadar Batı hâkimiyetinin azaldığı ve yeni küresel güç dengelerinin ortaya çıkmaya başladığı bugünün uluslarası yaşam çağını büyük bir ustalıkla keşfe çıkıyor.

“Etkileyici…tarihsel ilime önemli bir katkı… Mazower sadece bu berrak anlatısıyla bile minneti hak ediyor. Ancak Dünyayı Yönetmek, Mazower’ın içine oturttuğu güçlü argümandan ötürü de merak uyandırıcı bir kitap: Yani bu büyük fikir, bütün değişkenleriyle birlikte sona doğru yaklaşıyor olabilir.” 

-Paul Kennedy, Büyük Güçlerin Yükseliş ve Çöküşleri
“Muhteşem bir anlatı... Müthiş merak uyandırıcı.”
                                                                 -The Wall Street Journal


SATIN AL
Bültenimize üye olun; kitap haberlerini, imza günlerini ve özel indirimleri kaçırmayın!