DUYURULAR :
Kategoriler
Biyografi
#
Çevirmen :
Sayfa :
335 
Cilt :
Ciltsiz 
Boyut :
13,5 X 21 
Son Baskı :
15 Ocak, 2016 
İlk Baskı :
15 Ocak, 2016 
Barkod :
9786051712284 
Kapak Tsr. :
Kapak Türü :
Karton 
Yayın Dili :
Türkçe 

PKD - Philip K. Dick'in Peşinde


Anne R. Dick

Philip K. Dick’i nasıl bilirsiniz? Yapıtları Bıçak Sırtı, Gerçeğe Çağrı, Azınlık Raporu gibi unutulmaz filmlere konu olan dahi bilimkurgu yazarı olarak mı? İnsanın ve gerçekliğin doğasını anlatmak için bilimkurgu yazmayı seçen üretken bir dahi olarak mı?
Dick hayatı boyunca beş kez evlendi. Üçüncü eşi Anne R. Dick’le 1958-1964 yılları arasında evli kaldı. Bu dönemde Dick, Yüksek Şatodaki Adam, Mars’ta Zaman Kayması, Palmer Eldritch’in Üç Bilmecesi gibi en ünlü romanlarını yazdı.
Dick’in üçüncü eşinin  bu şaşırtıcı biyografisi yalnızca bu dönemi anlatmak kalmıyor, bir muammanın portresini çiziyor. Görünüşte yakışıklı ve çekici bu zeki adam gerçekte kimdi? İçindeki huzursuzlukla ve giderek artan bir paranoyayla mücadele eden, gerçeklikten giderek kopan sorunlu bir adam mı? Hayatına giren herkesi büyüleyen bir binbir surat mı?  
 
“Romanları rüyaların dilinde yazılmış bir otobiyografiydi. Kendiyle ilgili çok fazla şey açık ettiğini hissettiğinde başka bir konuya geçer ya da karakterin cinsiyetini değiştirirdi. Altmışların başındaki romanlarında ne kadar çok şey anlattığını fark ettiğini sanmıyorum ya da o kadar meçhul bir yazar olduğunu düşünüyordu ki, kimse söyledikleriyle kişisel hayatını birbirine bağlayamazdı. Belki de umurunda değildi.”

 


SATIN AL
Bültenimize üye olun; kitap haberlerini, imza günlerini ve özel indirimleri kaçırmayın!