DUYURULAR :
Kategoriler
Tarih
#
Çevirmen :
Sayfa :
438 
Cilt :
Ciltsiz 
Boyut :
13,5 X 21 
Son Baskı :
01 Ekim, 2013 
İlk Baskı :
01 Ekim, 2013 
Barkod :
9786051066813 
Kapak Tsr. :
Kapak Türü :
Karton 
Yayın Dili :
Türkçe 
Orijinal Dili :
İngilizce 
Orijinal Adı :
In Sear of God The Mother 

Ana Tanrıça'nın İzinde
Anadolu Kybele Kültü

Lynn E. Roller

Ana Tanrıça her zaman bir tezat sembolü oldu; korumacı ve iyi kalpli ya da dehşet verici. Kimileri onu kurtarıcı ve özgürleştirici ilan ederken kimileriyse dehşet verici ve korkunç buluyordu. Ana olarak anılsa da bir çocukla birlikte görüldüğü pek nadirdir. İlk olarak MÖ I. yüzyılın başlarında Frigya'da ortaya çıksa da, kültü Yunan ve Roma dönemlerini de kapsayan yüzyıllar boyunca farklı kıtalara yayılır. Kült doruk noktasına Catullus, Vergilius gibi pek çok şair ve düşünürün toplum üzerinde etkili olduğu Roma İmparatorluğu döneminde ulaşır.

Bu kitap Frigya'da Matar Kubileya, eski Yunan'da Kybele ve Roma'da Magna Mater olarak anılan Ana Tanrıça kültüyle ilgili yapılan ilk kapsamlı çalışma olmanın yanı sıra, hala devam eden bu kültle ilgili tartışmalara da yer veriyor. Lynn E. Roller, tarih öncesinden Roma İmparatorluğu dönemine kadarki edebi, tarihsel ve arkeolojik bilgileri analiz edip bize sunuyor. Roller, tanrıça uğruna yapılan törenleri ve bu külte inananlara ne ifade ettiğini de göz ardı etmeden Ana kültünün doğuşu, yayılışı ve geçirdiği değişimi ayrıntılı bir şekilde aktarıyor. Roller Ana Tanrıça kültünün görüldüğü Frigya, Yunan, ve Roma dünyası gibi farklı çevrelerin de çerçevesini başarılı bir şekilde çiziyor. Bu kitap Klasik Dönemle ilgilenenlerin, arkeologların, antik tarih çalışanların, din tarihçilerinin ve Akdeniz coğrafyasına hakim olan Ana Tanrıça'ya ilgi duyan herkesin okuması gereken bir kaynaktır.

"Ana Tanrıça'nın İzinde özellikle benimsediği arkeolojik bakış açısıyla antik dinler tarihi bilgilerimize müthiş bir katkıda bulunuyor. Hem antik dinler hem de arkeoloji konusunun önde gelen uzmanlarından biri olan Lynn Roller en güç soruları bile nasıl aydınlatacağını iyi biliyor"

Philippe Borgeaud, Cenevre Üniversitesi, Antik Dinler Tarihi Profesörü
Dinler Tarihinde Başlangıçlar kitabının yazarı


SATIN AL
Bültenimize üye olun; kitap haberlerini, imza günlerini ve özel indirimleri kaçırmayın!